Hopp til innhold

Hvordan finne domenenavn?

Østfold Internett kan hjelpe deg å få registrert ditt domenenavn. Et domenenavn er ditt eget unike navn på Internett som kan brukes for både websider og e-post og som kun du har i hele verden.

Når du skal velge et domenenavn har du noen tips her:

Kort og lett og huske

Et domenenavn bør være kort og lett å huske. Heter firmaet Murermester Hansens Eft. AS er ikke murermesterhansenas.no kanskje det lureste. Kort det ned til f.eks. hansenmur.no el.

Norske tegn?

Norske tegn fungerer  nå i Internett Explorer versjon 7 uten å laste ned en plugin. (i Opera og Firefox etc. har det lenge fungert), med det vil sannsynligvis ikke fungere i mailadresser i det heletatt. I mailadresser er det mest vanlige er å bytte ut å med a, æ med ae og ø med o. Hvis du registrerer domenenavn med .no .com .net eller .org har du mulighet til å bruke norske tegn.

Hva slags ending?

Det finnes mange endinger på domenenavn. I Norge er .no og .com vanligst. Det har ingen betydning for hvor rask din hjemmeside eller epost fungerer om du velger .cc eller f.eks. .tv. Det som er viktig er hva folk husker og bruker intuitivt.

Men er ikke det navnet du vil ha ledig med disse så kan du velge blant en lang liste med andre. Se vår prisliste for forslag.

Må jeg ha registrert firma?

For å registrerre .no og .se og noen nasjonale domenenavn må du ha et firma eller org. nummer registrert i det landet . (Her finner du org. nr i Norge) mens for de andre er det stort sett fritt frem.

Hva er ledig?

Her kan du søke etter hva som er ledig av domenenavn og så evt. bestille.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter