Hopp til innhold

Etablering av firmaets Facebook-side

Egen Facebook-side vil kunne generere mye trafikk til din webside hvis du gjør det riktig - og det kan vi hjelpe deg med.

Her er noen tips fra Dine Penger

1. Få deg et mål med å være på Facebook
Tenk gjennom hvorfor du er der og hva du konkret kan tjene på det. Å gi bedre og raskere support til kunder? Skaffe nye kunder? Lytte på markedet? Selge mer til eksisterende kunder? Husk uansett at det tar tid å få suksess, så tenk langsiktig.

2. Sett av tid
Facebook er et sosialt medium laget for dialog og involvering. Dermed bør du reagere raskt når folk engasjerer seg på siden din, akkurat som når du får en telefon eller e-post.

3. Få flest mulig tilhengere
Alle som har trykket på «Liker»-knappen på din side vil automatisk begynne å abonnere på alt nytt du publiserer på siden. Dette spres raskt videre, hvis innholdet er av interesse. Denne spredningen kalles viral markedsføring og gjør Facebook til et utrolig kraftig verktøy hvis du bruker det riktig.

Har du fått etablert en god og levende side er det derfor viktig å markedsføre siden din så godt som mulig.

Du bør ha tydelige linker og reklame på din vanlige nettside, slik at du kan få en del av de som besøker nettsidene dine til å bli tilhenger av bedriften din på Facebook.

4. Få laget et godt profilbilde
Logoen din må være en del av profilbildet til firmaet ditt. Men har du ikke noe mer enn det, går du glipp av viktige muligheter for oppmerksomhet ovenfor nye besøkende.

5. Skaff deg en enkel adresse
Alle sider på Facebook har i utgangspunktet en lite attraktiv adresse, slik som denne: www.facebook.com/pages/Firmanavn/1518890917892343.

Det er først når du når 25 tilhengere at du kan få etablert en enklere adresse, slik som www.facebook.com/username. Sjekk på forhånd at ingen andre bruker navnet du har tenkt å benytte.

6. Lag egen åpningsside for nye besøkende
Som standard vil dine besøkende havne på Facebook-veggen (der diskusjonen går). For de som ikke har trykket på «liker»-knappen ennå, kan man bestemme at de automatisk skal komme til en egen spesialdesignet side. Besøkende blir lettere tilhengere om de blir oppfordret til dette.

7. Interessant og relevant innhold
Det er viktig at du gjør deg opp en mening rundt hvem som liker siden din og tilpasser innholdet til denne gruppen. Hva er aktuelt akkurat i dag? Hva hadde du selv likt å få informasjon om i dag om du var kunde av din bedrift?

8. Innby til dialog
Engasjerer du tilhengerne dine, får du en helt annen effekt enn om ingen responderer på budskapet ditt. Prøv derfor å være mest mulig dagsaktuell, ha mest mulig relevant innhold og still gjerne spørsmål. «Hva synes du?» er flott å bruke etter et innlegg.

9. Ikke vær redd for å prøve ut ting
Du kan eksperimentere med ulike typer innhold, som linker, video, bilder og spørsmål, og det finnes tusenvis av egne små programmer som kan integreres (såkalte tredjepartsapplikasjoner).

Du skjønner raskt om noe fungerer eller ikke. Er du redd for å feile, er det vanskelig å lære og bli flinkere.

10. Lær av statistikken
Facebook kan gi deg tonnevis med innebygget statistikk. Denne kan du bruke for å følge med på aktivitet og kvalitet på siden din. Du kan blant annet finne ut hvor engasjerende de ulike innleggene er. Lær deg å bruke statistikken slik at siden stadig utvikler seg.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter